Thumbnail image

Ebru Kursları

Boya yaparken bilek katı bir şekilde tutulmamalıdır. Parmaklar fırçayı tutmak ve aynı zamanda fırça ucunu yönlendirmek için kullanılır. Böylece de baştan itibaren fırçaya alışmış oluruz. Dört köşeli bir fırçanın avantajı kalın çizgiden ince çizgiye geçerken fırça değiştirmeye gerek olmamasıdır, çünkü aynı fırçayla her çizgiyi boyayabiliriz. Artistik fırça darbeleri uygulamak için orta büyüklükte dört köşeli bir fırçayı alıyoruz ve onu bir kurşunkalem gibi sapından tutuyoruz. İşaret parmağımız fırçanın rrietal halkasına baskı uygulayarak fırçayı yönlendiriyor ve böylece ilk

Thumbnail imageAnkara da Fotoğraf SergileriThumbnail imageAnkara da Fotoğraf SergileriThumbnail imageAnkara da Fotoğraf Sergileri

Thumbnail imageAnkara da Resim SergileriThumbnail imageAnkara da Resim SergileriThumbnail imageAnkara da Resim Sergileri

Thumbnail imageAnkara da Resim FaaliyetleriThumbnail imageAnkara da Resim FaaliyetleriThumbnail imageAnkara da Resim Faaliyetleri

Thumbnail imageAnkara da Resim FaaliyetleriThumbnail imageAnkara da Resim FaaliyetleriThumbnail imageAnkara da Resim Faaliyetleri

Thumbnail imageAnkara da Çizim SergileriThumbnail imageAnkara da Çizim SergileriThumbnail imageAnkara da Çizim Sergileri

Çocuklar İçin Resim Kursu, Çocuklara Resim Dersleri

Sevgili Veliler, bu yıl çocuklarınızı ödüllendirerek yeteneklerini keşfediniz. İlköğretim öğrencilerine yönelik sanat ve teknolojik tasarım, resim kurslarımıza katılarak, geleceğin sanatçı adaylarını yetiştirelim.

Sevgili Veliler, hafta sonu Cumartesi ve Pazar programlarımıza katılarak çocuklarınızın geleceklerini şimdiden yeteneklerini keşfederek, gelecekte olacak olan mesleklerine yönlendirilmiş olmaları Siz Veliler için bir avantajdır. Siz ‘de çocuğunuzu ödüllendirerek, geleceğine iyi bir yatırım yapınız.

Aynı zamanda çocuğunuz ilköğretimi bitirdiğinde Anadolu Güzel Sanatlar Liselerine girebilmesini için şimdiden çizim yetenek sınavlarına yönelik sanat kültürünün altyapısını edinmiş olması bir avantajdır.

İlköğretim 8. sınıfta okuyan öğrencilere ve Anadolu Güzel Sanatlar Liselerinin yetenek sınavlarına hazırlanmak isteyen öğrencilere, hafta sonu Cumartesi ve Pazar 2 tam günlük programlarımıza katılarak, Anadolu Güzel Sanatlar Liselerini kazanmaları için, Ekim ayında başlayan yoğun programlarımıza kayıt için Siz’ in sevgili çocuklarınızı kurumlarımıza bekliyoruz.

HOBİ YAĞLI BOYA KURSLARI HAKKINDA EN ÇOK SORULAN SORULAR

SORU 1 – Hobi yağlı boya kursu almak istiyorum. Belli bir kayıt tarihiniz var mı?

CEVAP 1- Hobi yağlı boya resim kurslarımıza yılın 12 ayı boyunca kayıt yaptırabilirsiniz. En az 1 aylık kayıt yaptırıp, dilediğiniz kadar devam edebilirsiniz. Bazı dersler grup şeklinde, bazı dersler ise birebir özel ders şeklinde yapılır. Her kursiyer kendi seviyesine göre yönlendirilir.

SORU 2- Hobi yağlı boya kurslarına katılmak istiyorum fakat hiçbir bilgim, deneyimim yok. Sıfır çizim seviyesi ile de başlayabilir miyim?

CEVAP 2 – Hobi yağlı boya kurslarına katılabilmeniz için hiçbir alt yapınız olması gerekmiyor. Aramıza katılan her kursiyerimizin sıfır altyapı ile geldiğini varsayarak dersler anlatılır.

SORU 3 – Hobi yağlı boya resim kurslarına katılmak istiyorum fakat yeteneğimin olup olmadığını bilmiyorum. Yine de hobi yağlıboya kurslarında başarı gösterebilir miyim?

CEVAP 3 – Hobi yağlı boya kursları, heykel, ebru, fotoğraf kursları, kaligrafi kursları, hobi karikatür kurslarına katılmak isteyen tüm arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur; yeteneğiniz olup olmadığı bizi ilgilendirmiyor. Sizden tek istediğimiz istek ve istikrardır. Gerisini bize bırakın. Sloganımız şu cümledir; “Sıfır Çizimle Gel, Süper Çizimle Git”

 

SORU 4 – Hobi yağlı boya resim kursları ne kadar sürüyor?

CEVAP 4 – Hobi yağlı boya resim kurslarında, kursiyerler istediği kadar derslere devam edebilirler. Bazı kursiyerlerimizin zamanı kısıtlıdır, şehir dışından gelmiştir veya senelik iznini ayarlamıştır, 1 ay gelir. Dileyen arkadaşlarımız 12-13 yıl devam ederler. Hobi yağlıboya resim kurslarımızda en az 1 aylık kayıt alınır. Özel derslerde daha kısa süreli de ders alınabilir.

SORU 5 – Hobi yağlı boya derslerinin gün ve saatleri ile ilgili ayrıntılı bilgi alabilir miyim?

CEVAP 5 – Hobi yağlı boya resim kurslarımız her hafta 2 ayrı grup şeklinde derslere devam etmektedir.

1.      Grup – Cumartesi günleri 13.00-16.00 saatleri arasında,
2.
      Grup – Salı günleri 09.00 – 16.00 saatleri arasında ders yapmaktadır.

Her iki hobi yağlı boya grubumuzda 8-10 kişiliktir. Ders süresince öğrencilerle birebir ilgilenilir. Hafta sonu grubumuz 12 ay boyunca faal bir gruptur. Salı grubumuz ise 01 Eylül – 30 Mayıs tarihleri arasında faaliyet gösterir.

SORU 6 – Hobi yağlı boya resim kurslarında ilk ders neler yapılır?

CEVAP 6 – Hobi yağlıboya resim kurslarında ilk dersimiz için, resim-fotoğraf arşivimizden kursiyerimizle birlikte 5-10 resim seçilir ve öğretmenlerimizin de fikri alınarak ilk yapılacak çalışmaya karar verilir. Veya kursiyer kendi seçtiği bir resim ya da fotoğrafı öğretmene göstererek fikrini alabilir. Kursiyer, malzemelerini ve resmin çıktısını alarak takip eden ilk ders gününde öğretmeni ile birlikte çalışmasına başlar. Kursiyerlerin hiçbir çizim altyapısı olmasa da derslere katılabilirler.

SORU 7 – Cumartesi ve Salı günleri dışında da hobi yağlı boya kursları olabilir mi?

CEVAP 7 – Hafta içi hobi gruplarımız taleple birlikte şekillenir. 5-6 Kişi olunca hafta içi farklı gün ve saatlerde yeni gruplarda açılabilir. Gün ve saat taleplerle birlikte şekillenir.

SORU 8 Hobi yağlı boya kursları özel ders şeklinde de alınabilir mi?

CEVAP 8 – Hobi yağlı boya kursları isteğe bağlı olarak özel ders şeklinde de alınabilir. Gün ve saat öğretmene, kursiyere ve kursun ders düzenine göre ayarlanabilir.

SORU 9 – Hobi yağlı boya kurslarında yaptığımız resimleri sergileme olanağımız olacak mı? Bu sergilerde, yaptığımız çalışmalarımızın satışını yapabilir miyiz?

CEVAP 9 – Her yıl mayıs ayı sonu veya haziran ayı başlarında çeşitli sanat galerilerinde resim sergilerimizi yaparız. Her bir kursiyer arkadaşımızın çalışmalarından uygun sayıda resim seçilip sergilenir. Dileyenler bu sergilerimizde tablolarının satışını yapabilirler.

SORU 10– Hobi yağlı boya derslerinde hangi malzemeler kullanacağız?

CEVAP10 – Yağlı boya resim dersleri için gerekli olan malzeme listesi

1-      Bir takım yağlıboya (pebeo marka olabilir)

2-      Yağlı boya fırçaları (5 sıfır-6-11-16 numaralı)

3-      1 Adet küçük boyacı fırçası

4-      Kokusuz tiner ve kokusuz terebentin

5-      2 Küçük ıspatula, biri küt uçlu diğeri verev uçlu

6-      Yağlıboya paleti (Kâğıt palet veya büyük plastik palet)

7-      HB Kalem – silgi

8-      Füzen kalem (8B veya 6B olabilir)

9-      50 cm’lik plastik cetvel

10-  Kullanılacak tiner ve terebentinin muhafazası için2 adet kapaklı, küçük cam veya metal şişe

11-  Fırçaların temizliği için yumuşak bez parçası- ıslak mendil-kâğıt havlu

12-  İsteğe bağlı malzeme çantası ve önlük

RisusArt Market Açıldı İnceleyiniz
Gurur Tablomuzu İnceleyiniz
Hangi Kursa Gelebiliriz İnceleyiniz
Sanat Sergilerimiz İnceleyiniz
Kurs Saatini ve Fiyatlarını Görmek İçin Tıklayınız
Eğlence ve Etkinlikler İçin Tıklayınız
Anadolu Sanat Market Açıldı Görmek İçin

VideoDerslerVideo Dersi İzle

KarakalemBoyamaKarakalemKuruBoyaKuruBoyaSuluBoyaDersleriSuluBoyaPastelBoyaPastelBoyaYagliBoyaYagliBoyaPerspektifCizimleriPerspektifDijitalBoyamalarDijital

Thumbnail image